Skip to content

Körömbenövés- és kezelése

Körömbenövésről beszélünk, ha a természetes körömlemez az oldalsó körömsávba a normálisnál mélyebben benyomódik, ezáltal irritációt, fájdalmat, gyulladást okoz. A benőtt köröm bárkinél megjelenhet, a kialakulásának oka a legtöbb esetben a nem megfelelő lábbeli, a szűk cipők, helytelen körömvágás, genetikai örökség, körmöket érintő trauma.

A főbb tünetek közé tartozik a köröm szélénél érzékelhető fájdalom, mely az enyhétől az igen erősig, terjedhet; az érintett terület érzékenysége, duzzanata és kipirosodása. A benőtt köröm könnyen elfertőződhet és begyulladhat, ilyenkor a fájdalom, a duzzanat és a kivörösödés mellett genny ürülése is megtapasztalható.

 A kezelés elsősorban attól függ, mennyire súlyos, előrehaladott a probléma. A körömszabályozási eljárást 1960-ban egy skót fogorvos találta fel, az évtizedek során rengeteget fejlődött.

 

 

Podofix spange

A Podofix aktív ragasztós spange alkalmazható a benőtt és eldeformálódott körmök kezelésénél mielőtt a köröm megvastagodna. Következésképpen, az integrált drót az aktiválódást követően óvatosan kiemeli a köröm szélét a körömsáncból. A Podofix spange hozzájárul az egészséges körömnövekedéshez. A kezelés nem befolyásolja a páciens mindennapjait. A Podofix spange innovatív kezelési módszer a benőtt köröm kezelésében. Ez a fajta körömkorrekció szinte mindenki számára alkalmazható, beleértve a gyermekeket, cukorbetegeket egyaránt.

Amenyiben szakszerű segítségre van szüksége Next Step Pedikűr a megoldás, Veresegyház, Átrium üzletház! 
Esztétikai és Gyógypedikűr szolgáltatások.